Goeiedag, welkom bij maxmakelaar

0477 25 26 18 - info@max-makelaar.be

Nieuws

Hoezo ? Second opinion bij aankoop van uw droomhuis ?

Wist u dat Maxmakelaar ook efficiënte begeleiding biedt bij het aankopen van vastgoed ? Dit zelfs zonder zelf de makelaar van het te kopen pand te zijn ! 

Het aankopen van vastgoed doet u in de eerste plaats met uw hart. Het is een verstrekkende financiële beslissing, die uw leven - en dat van uw naasten - grondig kan veranderen. 

Het zou jammer zijn u enkel te laten overmannen door emoties en daardoor misschien blind te zijn voor bepaalde aandachtspunten ... Hoeveel is het pand waard ? Zijn er gebreken? Hoe moet ik een bod uitbrengen?  

Eén enkel gesprek kan u op weg helpen, uw beslissing versterken óf laten herzien. Een second opinion van een erkend vastgoedmakelaar, met name vastgoedcoaching... kan u véél geld uitsparen of u voor verkeerde 'investeringen' behoeden. U kunt ook gestaafd worden in uw beslissing, wat op zich meer gemoedsrust geeft.

Enkele voorbeelden uit mijn praktijk :

- Een jonge twintiger, die nog thuis woont, heeft wat geld opzij kunnen zetten. Zijn ouders raadden hem aan een appartement te kopen, om te verhuren, en binnen enkele jaren zelf te gaan betrekken. Intussen bleef hij bij zijn ouders wonen en kon zo een veilige belegging aangaan. De jongeman had een nieuwbouw appartement (verkoop op plan) op het oog, dat nét binnen zijn budget paste. Hij vroeg mij raad om zijn twijfels te kunnen wegnemen. Zijn vragen aangaande de vraagprijs, de bijkomende kosten (verrassingen), de overeenkomst volgens de wet Breyne, de verhuurbaarheid, alsook de ligging en afwerkingsgraad waren zeer doordacht. Na een voorbereidende sessie, had de klant na één gesprek een zeer duidelijk beeld van deze aankoop. De beslissing werd herzien.  

- Een pas gescheiden mama van 2 kids kwam mijn mening vragen over dé droomwoning van haar 'kroost'. De dame in kwestie wou de nieuwe fase in haar leven starten met zowel  de verkoop als de aankoop van een woning. Om haar bij te staan in deze grote beslissing, in tijden van sterke emoties, werd mij gevraagd de woonst mee te bezoeken en de pro's en contra's samen te overlopen. Niet alleen deden we samen een bezoek aan het pand, ik maakte een financiële analyse van de woonst (is de vraagprijs ok?) en toetste de financiële haalbaarheid ervan af aan de situatie. Er werd schematisch bekeken hoe zowel verkoop als aankoop in elkaar konden gepuzzeld worden (ook de doemscenario's) en het dossier van de woonst werd uitgepluisd. Deze korte begeleiding heeft de beslissing versterkt. Op zéér korte tijd werden verkoop en aankoop gerealiseerd én kon de akte van beide woningen op dezelfde dag verleden worden.

- Een koppel veertigers kwam raad vragen over een pand dat via openbare verkoop aangeboden werd. Concreet werd een haalbaarheidsstudie gevraagd van het bouwen van een nieuw project appartementen en/of bedrijfsoppervlakte. Er werd gepolst naar de meest rendabele optie. In één gesprek kon het duo hun beslissing zeer gericht invullen en een financieel plan opstellen alvorens op de openbare verkoop te bieden.  

- Een zelfstandige dienstverlener wou zich inkopen als vennoot. Hij klopte aan met de vraag of het pand waar de vennootschap in is gevestigd, naar waarde werd geschat. Een eenvoudige vraag met een zeer duidelijk antwoord tot gevolg. Dankzij mijn argumenten, bood dit mijnheer een portie onderhandelingsmarge naar zijn toekomstige medevennoot.

- Een weduwe, overmand door verdriet, zag het niet meer zitten om alleen te wonen in de grote villa waar ze met de man van haar dromen een halve eeuw had gewoond. Dankzij mijn begeleiding, is mevrouw op weg geholpen naar de juiste oplossing. In afwachting van de verkoop van haar villa, kon mevrouw tijdelijk terecht in de kangoeroewoning van haar dochter. Haar centen werden veilig belegd in twee naast elkaar liggende assistentieflats. Eén voor haarzelf, en één voor verhuur aan ... een sympathieke & praatgrage gezelschapsdame ! 

En u ? Zou u graag weten wat de adders zijn onder het verkoopscontract dat u wordt voorgeschoven ? Bent u benieuwd of u 'waar voor uw geld' hebt bij aankoop van het vastgoed waar u uw oog op liet vallen ? Wat zijn de pro & contra's van een bepaald pand? Deze, en zoveel meer vragen, krijg ik dagdagelijks gesteld. 

Praktijkgerichte antwoorden, een eerlijk advies. Dat krijgt u via vastgoedcoaching door Maxmakelaar. 
Een mail naar info@max-makelaar.be met als onderwerp 'vastgoedcoaching' of via het contactformulier.

 

 

 

Deel deze pagina

Print deze pagina